Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Waniliowy creme brulée"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Składniki
Kremówkę mocno podgrzej z 2 łyżkami cukru i miąższem z laski wanilii, ale nie gotuj. Żółtka lekko ubij. Stopniowo wlewaj podgrzaną kremówkę, mieszaj do momentu, aż jajka się zetną.
Krem wlej przez sitko do żaroodpornych foremek. Piecz ok. 45 min w temp. 100°C. Schłodź, wstaw do lodówki na 3-4 godziny. Krem posyp pozostałym cukrem, skarmelizuj palnikiem (foremki możesz też włożyć do nagrzanego do temp. 200-220°C piekarnika).
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie