Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Waniliowy creme brulée"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1051
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2017
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 476
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1051
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2017
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 476
Składniki
Kremówkę mocno podgrzej z 2 łyżkami cukru i miąższem z laski wanilii, ale nie gotuj. Żółtka lekko ubij. Stopniowo wlewaj podgrzaną kremówkę, mieszaj do momentu, aż jajka się zetną.
Krem wlej przez sitko do żaroodpornych foremek. Piecz ok. 45 min w temp. 100°C. Schłodź, wstaw do lodówki na 3-4 godziny. Krem posyp pozostałym cukrem, skarmelizuj palnikiem (foremki możesz też włożyć do nagrzanego do temp. 200-220°C piekarnika).
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie