Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Waniliowy creme brulée"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118027
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8378
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2098
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118027
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8378
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2098
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Kremówkę mocno podgrzej z 2 łyżkami cukru i miąższem z laski wanilii, ale nie gotuj. Żółtka lekko ubij. Stopniowo wlewaj podgrzaną kremówkę, mieszaj do momentu, aż jajka się zetną.
Krem wlej przez sitko do żaroodpornych foremek. Piecz ok. 45 min w temp. 100°C. Schłodź, wstaw do lodówki na 3-4 godziny. Krem posyp pozostałym cukrem, skarmelizuj palnikiem (foremki możesz też włożyć do nagrzanego do temp. 200-220°C piekarnika).
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie