Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Waniliowy śmietanowiec"
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 775
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 615
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 35
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1825
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 775
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 615
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 35
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1825
Składniki
Oddziel żółtka od białek, białka ubij na sztywno. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta, mieszaj, dodając na przemian porcje piany z białek i mąki. Dolej spirytus.
Wymieszaj ciasto łyżką. Przelej je do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 40 minut w temp. 180 st. Wystudź. Rozetnij na 3 blaty.
Śmietanę ubij na sztywno z zagęstnikiem, cukrem pudrem i waniliowym. Biszkoptowe placki przełóż waniliową śmietanką. Schłodź.
Tort udekoruj np. płatkami róży, paseczkami stopionej polewy czekoladowej i cukrem.Źródło: Tina