Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Waniliowy śmietanowiec"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Oddziel żółtka od białek, białka ubij na sztywno. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta, mieszaj, dodając na przemian porcje piany z białek i mąki. Dolej spirytus.
Wymieszaj ciasto łyżką. Przelej je do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 40 minut w temp. 180 st. Wystudź. Rozetnij na 3 blaty.
Śmietanę ubij na sztywno z zagęstnikiem, cukrem pudrem i waniliowym. Biszkoptowe placki przełóż waniliową śmietanką. Schłodź.
Tort udekoruj np. płatkami róży, paseczkami stopionej polewy czekoladowej i cukrem.Źródło: Tina