Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Waniliowy śmietanowiec"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21823
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9556
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2097
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4100
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 731
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 368
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21823
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9556
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2097
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4100
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 731
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 368
Składniki
Oddziel żółtka od białek, białka ubij na sztywno. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta, mieszaj, dodając na przemian porcje piany z białek i mąki. Dolej spirytus.
Wymieszaj ciasto łyżką. Przelej je do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 40 minut w temp. 180 st. Wystudź. Rozetnij na 3 blaty.
Śmietanę ubij na sztywno z zagęstnikiem, cukrem pudrem i waniliowym. Biszkoptowe placki przełóż waniliową śmietanką. Schłodź.
Tort udekoruj np. płatkami róży, paseczkami stopionej polewy czekoladowej i cukrem.Źródło: Tina