Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Waniliowy śmietanowiec"
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 95
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1262
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 464
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15516
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 95
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1262
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 464
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15516
Składniki
Oddziel żółtka od białek, białka ubij na sztywno. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta, mieszaj, dodając na przemian porcje piany z białek i mąki. Dolej spirytus.
Wymieszaj ciasto łyżką. Przelej je do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 40 minut w temp. 180 st. Wystudź. Rozetnij na 3 blaty.
Śmietanę ubij na sztywno z zagęstnikiem, cukrem pudrem i waniliowym. Biszkoptowe placki przełóż waniliową śmietanką. Schłodź.
Tort udekoruj np. płatkami róży, paseczkami stopionej polewy czekoladowej i cukrem.Źródło: Tina