Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Waniliowy śmietanowiec"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113071
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 455
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 798
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 599
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113071
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 455
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 798
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 599
Składniki
Oddziel żółtka od białek, białka ubij na sztywno. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta, mieszaj, dodając na przemian porcje piany z białek i mąki. Dolej spirytus.
Wymieszaj ciasto łyżką. Przelej je do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 40 minut w temp. 180 st. Wystudź. Rozetnij na 3 blaty.
Śmietanę ubij na sztywno z zagęstnikiem, cukrem pudrem i waniliowym. Biszkoptowe placki przełóż waniliową śmietanką. Schłodź.
Tort udekoruj np. płatkami róży, paseczkami stopionej polewy czekoladowej i cukrem.Źródło: Tina