Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo szybkie i smaczne ciasto
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Jabłka obrać, podzielić na cząstki zasypać cukrem- kryształ, orzechami grubo siaanymi oraz tartą bułką i odstawić
Z mąki, mmielonych orzechów, masła, cukru pudru i żóltek zagnieść ciasto (dość szybko). Gotowe ciasto podzielić w proporacjach 1/4 i 3/4. Owinąć folią spożywczą i w stawić do zamrażarki.
Gdy cisto stwrdniej (ale nie zabradzo żeby można było go rozwałkować), wyciągmy większą część ciasto i rozwałkować do wymiarów tortownicy. Przełożyć do foremki, rozłożyć jabłka. Mniejszą część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać wierzch ciasta.
Wstawić na rozgrzanego piekarnika do 180 C i piec około 45 min aż do zrumienienia ciasta. SMACZNEGO