Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo szybkie i smaczne ciasto
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 684
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2051
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4040
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4016
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 684
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2051
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4040
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4016
Składniki
Jabłka obrać, podzielić na cząstki zasypać cukrem- kryształ, orzechami grubo siaanymi oraz tartą bułką i odstawić
Z mąki, mmielonych orzechów, masła, cukru pudru i żóltek zagnieść ciasto (dość szybko). Gotowe ciasto podzielić w proporacjach 1/4 i 3/4. Owinąć folią spożywczą i w stawić do zamrażarki.
Gdy cisto stwrdniej (ale nie zabradzo żeby można było go rozwałkować), wyciągmy większą część ciasto i rozwałkować do wymiarów tortownicy. Przełożyć do foremki, rozłożyć jabłka. Mniejszą część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać wierzch ciasta.
Wstawić na rozgrzanego piekarnika do 180 C i piec około 45 min aż do zrumienienia ciasta. SMACZNEGO