Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pascha z dodatkiem bakalii i kandyzowanych owoców... Kolorowy, tradycyjny deser o delikatnej, kremowej konsystencji - wprost idealny na świąteczny stół :) Wersja troszeczkę lżejsza od oryginalnej - bez śmietany, masła... Jednak smakiem nie ustępuje tej tradycyjnej :)
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 52
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43656
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 193
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 619
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 52
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43656
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 193
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 619
Składniki
Żółtka wraz z cukrem utrzyj aż staną się białe, dodaj pokruszony twaróg i dalej ucieraj. Na koniec wsyp namoczone wcześniej rodzynki i pozostałe bakalie oraz posiekane orzechy. Całość delikatnie wymieszaj (najlepiej drewnianą łyżką).
Szklaną miseczkę wyłóż tetrową pieluchą, przełóż gotową masę serową, delikatnie zwiń i przyciśnij czymś bardzo ciężkim np słoikiem z wodą. Odstaw do lodówki na co najmniej 12 godzin.