Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć nim okrągłą formę. Ciasto ponakłuwać widelcem. Spód podpiec w piekarniku przez 15 minut, w temp. 180 stopni. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika. Ubić pianę z 6 białek razem z całym cukrem. Ser przełożyć do naczynia. Dodać 6 żółtek, budynie, śmietanę, mleko. Wszystkie składniki wymieszać mikserem na jednolitą masę. Na koniec dodać pianę i jeszcze delikatnie wymieszać z masą serową. Gdy ktoś woli bardzo słodkie wypieki, może jeszcze dodać trochę cukru pudru.
Piec przez pierwsze 30 minut w temperaturze 200 stopni, następnie przez minimum 1 godzinę w temperaturze 150-170 stopni. Gdyby wierzch sernika mocno się zarumienił w jakimś miejscu, można przykryć je podczas pieczenia pergaminem, delikatnie uchylając drzwiczki piekarnika.