Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wieniec jajeczny"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1953
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1953
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Składniki
Ciasto: w rondelku zagotuj wodę z margaryną oraz szczyptą soli. Mieszając, syp mąkę wymieszaną z sezamem. Kiedy ciasto zacznie odchodzić od ścianek naczynia, zdejmij je z ognia. Ostudź. Szybko ucierając masę, kolejno wbijaj jajka.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto włóż do szprycy i wyciśnij na papier, tworząc pierścień. Posyp resztą sezamu. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz ok. 30 min w temp. 200°C. Ostudź ciasto, przekrój na dwa krążki.
Nadzienie: serek wymieszaj z chrzanem, szczypiorkiem, przypraw. Posmaruj ciasto, złóż razem. Do środka włóż opłukany, osuszony miks sałat oraz ugotowane na twardo jajka. Udekoruj pomidorkami.
Sos: musztardę ubij z olejem i octem winnym, przypraw solą i pieprzem. Polej sałatę z jajkami.
<strong>Agata Skiba z Łabędziowa</strong>Źródło: Takie jest życie