Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wieniec owocowy"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1453
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5973
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8883
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18803
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1453
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5973
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8883
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18803
Składniki
Rozpuść wszystkie galaretki: każdą z nich oddzielnie w szklance gorącej wody. Wymieszaj dokładnie.
Osącz z zalewy i pokrój drobno brzoskwinie. Połam na kawałeczki czekoladę. Winogrona umyj w gorącej wodzie i osącz.
Na dnie formy do bab z kominem ułóż przygotowane . Zalej dowolną galaretką, wstaw do lodówki, by całkowicie zastygła.
Mleko skondensowane podziel na 3 części. Każdą z nich ubij na pianę z jedną wybraną galaretką. Kolejno ułóż na deserze wszystkie trzy ubite warstwy piany. Na koniec wciśnij biszkopty i wstaw formę do lodówki, by wieniec całkowicie stężał.
Przed podaniem, wyjmij z formy tak, by na wierzchu znalazły się galaretki z owocami. Taki deser możesz przygotować z sezonowych owoców.
Porcje 12 80 min Cena 1,50 zł Kalorie 390 kcal
Sylwia Wójcik z Wielkiej WsiŹródło: Takie jest życie