Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wieniec serowy"
Ciasto: wymieszaj śmietanę z drożdżami. Dodaj stopione zimne masło, jajka, szczyptę soli. Wymieszaj. Wsyp mąkę i wyrób gładkie ciasto. Nakryj naczynie, odstaw ciasto do wyrośnięcia.
Nadzienie: masło utrzyj z serem. Dodaj żółtka, cukier, rodzynki, smażoną skórkę (np. cytrynową, pomarańczową) i proszek budyniowy. Białka ubij na sztywno, połącz z serem.
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na kształt prostokąta. Rozłóż na nim nadzienie serowe i zwiń w rulon.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia postaw słoik. Wokół niego ułóż roladę, mocno zlep końce ciasta. Wierzch lekko ponacinaj w kilku miejscach, posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Piecz ok. 30 min. w temp. 180°C. Upieczony, jeszcze gorący kołacz posyp cukrem pudrem. Jest bardzo smaczny na gorąco i na zimno.
<strong>Grzegorz Rybkowski z Nowej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7785
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2075
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 29976
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5021
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7785
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2075
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 29976
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5021
Składniki
Ciasto: wymieszaj śmietanę z drożdżami. Dodaj stopione zimne masło, jajka, szczyptę soli. Wymieszaj. Wsyp mąkę i wyrób gładkie ciasto. Nakryj naczynie, odstaw ciasto do wyrośnięcia.
Nadzienie: masło utrzyj z serem. Dodaj żółtka, cukier, rodzynki, smażoną skórkę (np. cytrynową, pomarańczową) i proszek budyniowy. Białka ubij na sztywno, połącz z serem.
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na kształt prostokąta. Rozłóż na nim nadzienie serowe i zwiń w rulon.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia postaw słoik. Wokół niego ułóż roladę, mocno zlep końce ciasta. Wierzch lekko ponacinaj w kilku miejscach, posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Piecz ok. 30 min. w temp. 180°C. Upieczony, jeszcze gorący kołacz posyp cukrem pudrem. Jest bardzo smaczny na gorąco i na zimno.
<strong>Grzegorz Rybkowski z Nowej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie
Przepisy Desery
Desery
Jabłka w biszkopcie
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Rurki z kremem
Jabłka w biszkopcie
Wspaniały deser dla wszystkich. Polecam ten przepis.
Odsłon: 100
Lody cappuccino
Aksamitne lody cappuccino, w których znajdziesz chrupiące kawałki czekolady s...
Odsłon: 324