Do góry

Desery Przepis na:

Wiewiórka

Wiewiórka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 2103

Do kawy.

Składniki

  • mąka, 2 szklanki
  • cukier, 1 szklanka
  • Jaja, 4
  • proszek do pieczenia, łyżeczka
  • soda, łyżeczka
  • olej, 0,5 szklanki
  • poskiene orzechy włoskie, szklanka
  • duże jabłka, 3 szt
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Wiewiórka

Przygotowanie

  1. Jaja ubić z cukrem,starannie wymieszać z mąką,proszek i sode.Nadal mieszając cienkim strumykiem wlać olej.Gładkie ciasto dokładnie wymieszać z posiekanymi orzechami i jabłka pociente w małe kawałki,i wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 C i piec ok 50 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń