Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Włoska panna cotta"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2075
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 81
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 176
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 167
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2075
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 81
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 176
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 167
Składniki
25 minut. Porcja 350 kcal. Koszt porcji ok. 4 zł . Przepis na 4 porcje.
Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody. Śmietankę kremówkę podgrzej z cukrem. Dodaj rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie wymieszaj, żeby nie było grudek. Gdy masa przestygnie, dołóż jogurt naturalny. Wymieszaj.
Przełóż do opłukanych zimną wodą filiżanek i odstaw do lodówki, by deser całkowicie zastygł.
Wyjmij z filiżanek, udekoruj rozpuszczoną czekoladą i karmelkami.Źródło: Kobieta i życie