Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Włoskie tiramisu"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
1. Kawę zalej szklanką wrzątku, dodaj likier, ostudź. Żółtka utrzyj z 3 łyżkami cukru. Dodaj serek mascarpone i cukier waniliowy, zmiksuj. Białka ubij na sztywno z ostatnią łyżką cukru. Dodaj do masy z serka i żółtek, wymieszaj.
Biszkopty zanurzaj w kawie. Wyłóż nimi spód blachy. Nałóż część masy serowej, oprósz kakao. Przykryj kolejną warstwą biszkoptów. Postępuj tak do wyczerpania składników. Wierzch posmaruj masą i oprósz kakao.
czas ok. 30 min; porcja – 420 kcal, cena 1,70 złŹródło: Świat kobiety