Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 473
Dodano: 19.01.2010
Odsłon: 9444
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
ubić piane z białek, dodać 7 łyżek cukru, żółtka make z proszkiem wymieszać upiec biszkopt w 180sz przez 40 min, schłodzić przeciąć go wzdłuż na 1/3 i 2/3 części, 1/3 część posmarować dżemem i zwinąć jak roladę, pokroić na 1,5 cm kawałki( ja lekko go naponczowałam bo inaczej by mi się połamał)
ugotować budyń na mleku z 1 szkl cukru gorący wylać na 2/3 upieczonego biszkoptu, schłodzić, galaretki rozpuścić jak pisze na opakowaniu, na ostudzonym budyniu ułożyć nasze roladki jedna obok drugiej w małych odstępach na nie wylać tężejąca galaretkę, schłodzić w lodowce
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

chimerax 20 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Oj lubię takie :)2 Kto głosował? | Odpowiedz