Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super wyglada, smakuje rownie super, co tu duzo pisac sami sprawdzcie.....
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 841
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5442
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8652
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17710
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 841
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5442
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8652
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17710
Składniki
ubić piane z białek, dodać 7 łyżek cukru, żółtka make z proszkiem wymieszać upiec biszkopt w 180sz przez 40 min, schłodzić przeciąć go wzdłuż na 1/3 i 2/3 części, 1/3 część posmarować dżemem i zwinąć jak roladę, pokroić na 1,5 cm kawałki( ja lekko go naponczowałam bo inaczej by mi się połamał)
ugotować budyń na mleku z 1 szkl cukru gorący wylać na 2/3 upieczonego biszkoptu, schłodzić, galaretki rozpuścić jak pisze na opakowaniu, na ostudzonym budyniu ułożyć nasze roladki jedna obok drugiej w małych odstępach na nie wylać tężejąca galaretkę, schłodzić w lodowce