Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super wyglada, smakuje rownie super, co tu duzo pisac sami sprawdzcie.....
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1157
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1309
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 919
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1452
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1157
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1309
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 919
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1452
Składniki
ubić piane z białek, dodać 7 łyżek cukru, żółtka make z proszkiem wymieszać upiec biszkopt w 180sz przez 40 min, schłodzić przeciąć go wzdłuż na 1/3 i 2/3 części, 1/3 część posmarować dżemem i zwinąć jak roladę, pokroić na 1,5 cm kawałki( ja lekko go naponczowałam bo inaczej by mi się połamał)
ugotować budyń na mleku z 1 szkl cukru gorący wylać na 2/3 upieczonego biszkoptu, schłodzić, galaretki rozpuścić jak pisze na opakowaniu, na ostudzonym budyniu ułożyć nasze roladki jedna obok drugiej w małych odstępach na nie wylać tężejąca galaretkę, schłodzić w lodowce