Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super wyglada, smakuje rownie super, co tu duzo pisac sami sprawdzcie.....
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 924
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1097
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2830
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 924
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1097
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2830
Składniki
ubić piane z białek, dodać 7 łyżek cukru, żółtka make z proszkiem wymieszać upiec biszkopt w 180sz przez 40 min, schłodzić przeciąć go wzdłuż na 1/3 i 2/3 części, 1/3 część posmarować dżemem i zwinąć jak roladę, pokroić na 1,5 cm kawałki( ja lekko go naponczowałam bo inaczej by mi się połamał)
ugotować budyń na mleku z 1 szkl cukru gorący wylać na 2/3 upieczonego biszkoptu, schłodzić, galaretki rozpuścić jak pisze na opakowaniu, na ostudzonym budyniu ułożyć nasze roladki jedna obok drugiej w małych odstępach na nie wylać tężejąca galaretkę, schłodzić w lodowce