Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wuzetka klasyczna"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3729
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 372
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 688
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3729
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 372
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 688
Składniki
Zmiksować miękką margarynę (lub masło) z cukrem i jajkami, połączyć z pozostałymi składnikami i z mąką. Masę wylać na blachę, piec ok. 45 minut. Ciasto wystudzić, przeciąć, posmarować kremem.
Przygotować krem: margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i serem. Można też na wierzch zrobić lukier, mieszając 1/2 szklanki cukru pudru, 2 łyżki kakao, 1 łyżkę soku z cytryny i 3 łyżki gorącej wody.
Przed podaniem każdą porcję ozdobić kleksem bitej śmietany, listkiem mięty lub kawałkiem truskawki.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium