Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wuzetka klasyczna"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
Zmiksować miękką margarynę (lub masło) z cukrem i jajkami, połączyć z pozostałymi składnikami i z mąką. Masę wylać na blachę, piec ok. 45 minut. Ciasto wystudzić, przeciąć, posmarować kremem.
Przygotować krem: margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i serem. Można też na wierzch zrobić lukier, mieszając 1/2 szklanki cukru pudru, 2 łyżki kakao, 1 łyżkę soku z cytryny i 3 łyżki gorącej wody.
Przed podaniem każdą porcję ozdobić kleksem bitej śmietany, listkiem mięty lub kawałkiem truskawki.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium