Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wuzetka klasyczna"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1930
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2580
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1930
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2580
Składniki
Zmiksować miękką margarynę (lub masło) z cukrem i jajkami, połączyć z pozostałymi składnikami i z mąką. Masę wylać na blachę, piec ok. 45 minut. Ciasto wystudzić, przeciąć, posmarować kremem.
Przygotować krem: margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i serem. Można też na wierzch zrobić lukier, mieszając 1/2 szklanki cukru pudru, 2 łyżki kakao, 1 łyżkę soku z cytryny i 3 łyżki gorącej wody.
Przed podaniem każdą porcję ozdobić kleksem bitej śmietany, listkiem mięty lub kawałkiem truskawki.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium