Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wzorki z masy maślanej"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Margarynę włóż do miski, miksując, powoli wsypuj cukier puder. Miksuj na dość dużych obrotach na gładką masę. Dodaj białko, zmiksuj (białko nada masie aksamitną konsystencję). Dodaj kropelkę esencji pomarańczowej, wymieszaj.
Niewielką ilość barwnika wymieszaj z wodą. Dodaj do masy, wymieszaj (ilość barwnika według uznania, w zależności od tego, jaki chcesz uzyskać kolor).
Gotową masę włóż do lodówki do schłodzenia (dzięki temu nie będzie się rozwarstwiać). Masą napełnij rękaw cukierniczy z np. końcówką gwiazdką. Wykonaj dowolne dekoracje: serduszka, wzorki, gwiazdki.Źródło: Chwila dla Ciebie