Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wzorki z masy maślanej"
Polecam.
Odsłon: 146
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 797
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 40
Polecam.
Odsłon: 146
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 797
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 40
Składniki
Margarynę włóż do miski, miksując, powoli wsypuj cukier puder. Miksuj na dość dużych obrotach na gładką masę. Dodaj białko, zmiksuj (białko nada masie aksamitną konsystencję). Dodaj kropelkę esencji pomarańczowej, wymieszaj.
Niewielką ilość barwnika wymieszaj z wodą. Dodaj do masy, wymieszaj (ilość barwnika według uznania, w zależności od tego, jaki chcesz uzyskać kolor).
Gotową masę włóż do lodówki do schłodzenia (dzięki temu nie będzie się rozwarstwiać). Masą napełnij rękaw cukierniczy z np. końcówką gwiazdką. Wykonaj dowolne dekoracje: serduszka, wzorki, gwiazdki.Źródło: Chwila dla Ciebie