Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne:) (tortownica 20cm)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3870
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414901
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2414
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3870
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414901
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2414
Składniki
Odzielic 2 białka od jajek i odstawic na bok.
2 zółtka i jajko utrzec na puch z 0,5 szkl cukru.
Stopniowo dodawać mąki, kakao, cynamon, olej, proszek do pieczenia. Ucierać na jednolitą masę.
Do tortownicy wlać ciasto a na nie rozrzucic pokrojone w plasterki gruszki.
Wsadzić do piekarnika i piec ok25min w temp 165stpni
W tym czasie ubic na sztywno piane z bialek z 4 łyzkami cukru.
Po 20-25min wyjac ciasto, wyłożyć na nie pianę i piec jescze ok 15-20 min zmniejszajac tem do 155-160stopni.
Ciasto smakuje wybornie jeszcze cieple jak i zimne! Smacznego!:)