Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne:) (tortownica 20cm)
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 39
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 242
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 26
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2107
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 39
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 242
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 26
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2107
Składniki
Odzielic 2 białka od jajek i odstawic na bok.
2 zółtka i jajko utrzec na puch z 0,5 szkl cukru.
Stopniowo dodawać mąki, kakao, cynamon, olej, proszek do pieczenia. Ucierać na jednolitą masę.
Do tortownicy wlać ciasto a na nie rozrzucic pokrojone w plasterki gruszki.
Wsadzić do piekarnika i piec ok25min w temp 165stpni
W tym czasie ubic na sztywno piane z bialek z 4 łyzkami cukru.
Po 20-25min wyjac ciasto, wyłożyć na nie pianę i piec jescze ok 15-20 min zmniejszajac tem do 155-160stopni.
Ciasto smakuje wybornie jeszcze cieple jak i zimne! Smacznego!:)