Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne:) (tortownica 20cm)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 109
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4207
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8681
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 109
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4207
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8681
Składniki
Odzielic 2 białka od jajek i odstawic na bok.
2 zółtka i jajko utrzec na puch z 0,5 szkl cukru.
Stopniowo dodawać mąki, kakao, cynamon, olej, proszek do pieczenia. Ucierać na jednolitą masę.
Do tortownicy wlać ciasto a na nie rozrzucic pokrojone w plasterki gruszki.
Wsadzić do piekarnika i piec ok25min w temp 165stpni
W tym czasie ubic na sztywno piane z bialek z 4 łyzkami cukru.
Po 20-25min wyjac ciasto, wyłożyć na nie pianę i piec jescze ok 15-20 min zmniejszajac tem do 155-160stopni.
Ciasto smakuje wybornie jeszcze cieple jak i zimne! Smacznego!:)