Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zakochane muffinki"
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 53
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 303
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 187
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 70
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 764
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 53
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 303
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 187
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 70
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 764
Składniki
W rondelku podgrzej masło z mlekiem. Dodaj czekoladę i cukier. Trzymaj na kuchence do czasu, aż całość się rozpuści. Zdejmij z ognia i ostudź.
Przy pomocy miksera roztrzep jajka i dodaj kolejno mąkę, proszek oraz sól. Na koniec wlej masę czekoladową. Blachę do pieczenia muffinek wyłóż papilotkami. Nałóż porcje ciasta do 3/4 wysokości foremek. Piecz 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
W tym czasie zmiksuj masło, dodaj cukier puder, łyżeczkę mleka, szczyptę barwnika oraz konfiturę różaną.
Tak przygotowany krem przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nim upieczone babeczki. Ozdób je serduszkami z wafli.
<strong>Alicja Dominik z Bydgoszczy</strong>Źródło: Super TV