Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zakochane muffinki"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 705
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 705
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Składniki
W rondelku podgrzej masło z mlekiem. Dodaj czekoladę i cukier. Trzymaj na kuchence do czasu, aż całość się rozpuści. Zdejmij z ognia i ostudź.
Przy pomocy miksera roztrzep jajka i dodaj kolejno mąkę, proszek oraz sól. Na koniec wlej masę czekoladową. Blachę do pieczenia muffinek wyłóż papilotkami. Nałóż porcje ciasta do 3/4 wysokości foremek. Piecz 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
W tym czasie zmiksuj masło, dodaj cukier puder, łyżeczkę mleka, szczyptę barwnika oraz konfiturę różaną.
Tak przygotowany krem przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nim upieczone babeczki. Ozdób je serduszkami z wafli.
<strong>Alicja Dominik z Bydgoszczy</strong>Źródło: Super TV