Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zakochane muffinki"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 676
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1454
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458727
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1742
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 676
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1454
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458727
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1742
Składniki
W rondelku podgrzej masło z mlekiem. Dodaj czekoladę i cukier. Trzymaj na kuchence do czasu, aż całość się rozpuści. Zdejmij z ognia i ostudź.
Przy pomocy miksera roztrzep jajka i dodaj kolejno mąkę, proszek oraz sól. Na koniec wlej masę czekoladową. Blachę do pieczenia muffinek wyłóż papilotkami. Nałóż porcje ciasta do 3/4 wysokości foremek. Piecz 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
W tym czasie zmiksuj masło, dodaj cukier puder, łyżeczkę mleka, szczyptę barwnika oraz konfiturę różaną.
Tak przygotowany krem przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nim upieczone babeczki. Ozdób je serduszkami z wafli.
<strong>Alicja Dominik z Bydgoszczy</strong>Źródło: Super TV