Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekane kabaczki"
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4746
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4728
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44577
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4746
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4728
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44577
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 267
Składniki
Kabaczki umyj. Przekrój wzdłuż na połówki, usuń część miąższu z pestkami. Środek każdej powstałej łódeczki oprósz solą oraz pieprzem. Cebulę obierz, drobno poszatkuj. Boczek pokrój w kosteczkę.
W garnku zagotuj wodę z solą. Wrzuć zamrożone brokuły. Gotuj 3-5 minut, odcedź na sicie, pozostaw do ocieknięcia. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć boczek, przesmaż. Dodaj cebulę. Smaż razem kilka minut.
Brokuły rozdrobnij, połącz z boczkiem, cebulą i połową startego sera. Dopraw solą i pieprzem. Nałóż do łódeczek. Kabaczki ułóż w natłuszczonej formie. Piecz 30 min w 180 st. Posyp resztą sera i startą marchewką. Zapiekaj 10 minut.
czas ok. 60 min; porcja – 280 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety