Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ciasteczka bogate w błonnik
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4949
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2326
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4949
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2326
Składniki
Margarynę rozpuścic w niskim garnku. Wsypac płatki owsiane i migdały (ew. drobno posiekane orzechy).Mieszając wsypac 2 łyżki cukru pudru. Gdy migdały ładnie zbrązowieją zdjąc z ognia. Gdy już wszystko ostygnie dodac czekoladę i lekko przemieszac. Białka ubic na sztywną pianę. Dodac cukier puder. Wsypac migdały płatki owsiane etc.Lekko przemieszac łyżką. Na formie wyłożonej papierem do pieczenia układac masę (1 łyżeczka - 1 ciastko) Włoży do piekarnika nagrzanego na 150 st. . Piec ok. 40 min. Gdy ciastka będą gotowe, jeszcze ciepłe zdejmowac z papieru i wkładac do plastikowego pojemnika. Zamknąc szczelnie. Smacznego!!!