Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ciasteczka bogate w błonnik
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 184
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 1979
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 289
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29143
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 184
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 1979
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 289
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29143
Składniki
Margarynę rozpuścic w niskim garnku. Wsypac płatki owsiane i migdały (ew. drobno posiekane orzechy).Mieszając wsypac 2 łyżki cukru pudru. Gdy migdały ładnie zbrązowieją zdjąc z ognia. Gdy już wszystko ostygnie dodac czekoladę i lekko przemieszac. Białka ubic na sztywną pianę. Dodac cukier puder. Wsypac migdały płatki owsiane etc.Lekko przemieszac łyżką. Na formie wyłożonej papierem do pieczenia układac masę (1 łyżeczka - 1 ciastko) Włoży do piekarnika nagrzanego na 150 st. . Piec ok. 40 min. Gdy ciastka będą gotowe, jeszcze ciepłe zdejmowac z papieru i wkładac do plastikowego pojemnika. Zamknąc szczelnie. Smacznego!!!