Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 82
Dodano: 09.05.2011
Odsłon: 19825
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
bialka ubic z cukrem a potem powoli dodawac,olej,zoltka,cukier waniliowy,wode, make z proszkiem,zeby sie ladnie laczylo .ciasto (lejace ale nie rzadkie) podzielic na 2 czesci
do jednej dodac 3 lyzki dobrego ciemnego kakao,a do drugiej 3 lyzki maki
chochla do zupy(najprosciej) wlewac ciasto na srodek blachy,najefektowniejsza tortowa,lub prostokatna ale kroic w kostki.
po upieczeniu i ostygnieciu posypac cukrem pudrem
180 ''C ok 50-60 min. po 45 nminutach sprawdzic patyczkiem i dopiec ewentualnie chwilke
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

kasiadra 28 października 2012Zgłoś do usunięcia
Właśnie upiekłam! Wyszło super dodałam wodę gazowaną ale pamiętam że kiedyś dawało się oranżadę. Pozdrawiam!7 Kto głosował? | Odpowiedz

beata1984 03 września 2012Zgłoś do usunięcia
dzisiaj piekłam, super ciasto7 Kto głosował? | Odpowiedz

BBKB 15 października 2011Zgłoś do usunięcia
mam pytanie: ile sie ciasto piecze i w jakiej temperaturze0 Kto głosował? | Odpowiedz

BBKB 15 października 2011Zgłoś do usunięcia
brakuje czasu pieczenia i w jakiej temperaturze, poza tym pycha0 Kto głosował? | Odpowiedz

Kurka_domowa 09 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Próbowałam juz kiedyś tego przepisu, bo to ciasto bez pracochłonnego zagniatania i ucierania - wszystkim bardzo smakowało. Proponuję tylko zamiast wody dodać Sprite.0 Kto głosował? | Odpowiedz

anatomia 09 maja 2011Zgłoś do usunięcia
przepraszam,moja wina,j,zagapilam sie juz poprawiam7 Kto głosował? | Odpowiedz

myszkapoolna 09 maja 2011Zgłoś do usunięcia
też tak uważam jak sie komus nie chce pisac to niech nie umieszcza strzepki przepisu!!!!!!!!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

tencia 09 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Uważam że jak już się podaje przepis to cały i zrozumiały dla wszystkich.Z tego przepisu nic nie wiem o co chodzi0 Kto głosował? | Odpowiedz