Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1141
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1166
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13213
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1141
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1166
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13213
Składniki
Ucieramy jajka z cukrem. Dodajemy make. Proszek do pieczenia.Wlewamy wode.Wlewamy olej. Wymieszac podzielic ciasto na 2 czesci. Do jednej czesci wsypac 3 lyzki kakao. Do drugiej 3 lyzki maki. wymieszac z osobna. Przygotowujemy pojemnik na ciasto posmarowac maslem lub olejem, nastepnie posypac cieka warstwe bulki tartej. . Surowe ciasto wlewamy lyzka naprzemian raz biale raz ciemne. Pieczemy okolo 60 minut w temp> 180*. Po upieczeniu po wierzchu mozna posypac cukrem pudrem. SMACZNEGO:):):).