Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zebra z gruszkami"
Białka ubić ze szczyptą soli, 15 dag cukru i cukrem wanilinowym. Pianę ostrożnie połączyć z żółtkami. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszać łyżką. Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem formy (32x39 cm)
Piec ok. 10 minut w 200°C. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody. Proszek budyniowy, resztę cukru i kakao wymieszać ze 100 ml mleka. Resztę mleka zagotować. Wlać rozrobiony budyń. Mieszając, gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia, dodać spęczniałą żelatynę, mieszać, aż się rozpuści w budyniu. Krem przykryć folią, odstawić w chłodne miejsce.
Biszkopt przekroić na 2 blaty. Na spodnim rozsmarować połowę kremu. Rozłożyć cząstki gruszek, nałożyć resztę kremu, przykryć drugim blatem. Docisnąć. Ciasto wstawić na 2–3 godziny do lodówki. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i pokroić na 10 trójkątów.
Czas przygotowania: ok. 90 minut (bez tężenia)Źródło: Życie na gorąco
Idealna na każdy czas.....
Odsłon: 109
Czasem wystarczy tylko kilka składników, by sprawić radość największym łasuch...
Odsłon: 1318
Idealna na każdy czas.....
Odsłon: 109
Czasem wystarczy tylko kilka składników, by sprawić radość największym łasuch...
Odsłon: 1318
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli, 15 dag cukru i cukrem wanilinowym. Pianę ostrożnie połączyć z żółtkami. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszać łyżką. Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem formy (32x39 cm)
Piec ok. 10 minut w 200°C. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody. Proszek budyniowy, resztę cukru i kakao wymieszać ze 100 ml mleka. Resztę mleka zagotować. Wlać rozrobiony budyń. Mieszając, gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia, dodać spęczniałą żelatynę, mieszać, aż się rozpuści w budyniu. Krem przykryć folią, odstawić w chłodne miejsce.
Biszkopt przekroić na 2 blaty. Na spodnim rozsmarować połowę kremu. Rozłożyć cząstki gruszek, nałożyć resztę kremu, przykryć drugim blatem. Docisnąć. Ciasto wstawić na 2–3 godziny do lodówki. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i pokroić na 10 trójkątów.
Czas przygotowania: ok. 90 minut (bez tężenia)Źródło: Życie na gorąco
Przepisy Desery
Desery
Ciasto mleczna kanapka
Desery
Rabarbarowa Victoria
Desery
Sernik ajerkoniakowy
Desery
Ciasto Kaszak
Ciasto mleczna kanapka
Ciemny biszkopt przełożony lekkim, puszystym kremem z mleka w proszku. Doskon...
Odsłon: 41
Rabarbarowa Victoria
Ciasto Victoria, a właściwie – Victoria Sponge Cake, to przysmak bardzo popul...
Odsłon: 158