Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupkę tą robiła mojej mamusi jej mamusia. Pyszna zupka na słodko. Najlepiej smakuje schłodzona, wręcz zmrożona. Zdjęcie jest nie profesjonalne , ale zupka smakuje wybornie. Każde dziecko jej zasmakuje. Smacznego:) Niestety nie dodałam zdjęć
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6638
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2146
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6638
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2146
 
         
         
                Składniki
Oddzielamy żółtka od białek . Do żółtek dodajemy cukier i ucieramy na gładka masę. W tym samym czasie gotujemy ryż.
Białka z odrobiną cukru ubijamy na sztywną pianę. Nakładamy łyżką na wrzątek " małe chmurki" i czekamy aż się lekko zetną. Zdejmujemy i odsączamy na sitku.
Do ubitych żółtek dodajemy cieple mleko , mieszając /miksując cały czas by nie zważyć masy. Kiedy już mleko zostanie zmieszane z masą. Wstawiamy na 5 min na gaz by się zagotowało. Schładzamy. Nakładamy ryż do miseczki, nalewamy zupkę , układamy pianki. Smacznego :)