Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żurek z jajkiem po 3. roku"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1168
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 418
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3341
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 883
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1168
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 418
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3341
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 883
Składniki
Włoszczyznę umyj pod bieżącą wodą, obierz i ponownie opłucz. Włóż warzywa do 1 l lekko osolonej wody i gotuj z białą kiełbasą.
Do wywaru dodaj rozgnieciony ząbek czosnku i majeranek. Ugotowaną kiełbasę obierz ze skórki i pokrój na plasterki. Do wywaru wrzuć ziemniaki pokrojone w drobną kostkę i gotuj je, aż staną się miękkie.
Następnie dodaj 1/4 porcji żurku oraz kiełbasę i ponownie zagotuj. Zupę zabiel jogurtem, posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj z ugotowanym na twardo jajkiem.Źródło: Mam dziecko