Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żurek z jajkiem po 3. roku"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Włoszczyznę umyj pod bieżącą wodą, obierz i ponownie opłucz. Włóż warzywa do 1 l lekko osolonej wody i gotuj z białą kiełbasą.
Do wywaru dodaj rozgnieciony ząbek czosnku i majeranek. Ugotowaną kiełbasę obierz ze skórki i pokrój na plasterki. Do wywaru wrzuć ziemniaki pokrojone w drobną kostkę i gotuj je, aż staną się miękkie.
Następnie dodaj 1/4 porcji żurku oraz kiełbasę i ponownie zagotuj. Zupę zabiel jogurtem, posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj z ugotowanym na twardo jajkiem.Źródło: Mam dziecko