Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1439
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 210
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1439
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 210
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w 0,5 szkl. ciepłej wody, mieszamy i odstawiamy. Mąkę mieszamy z solą, cukrem, żurawiną lub innymi dodatkami. dodajemy po trochu ciepłej wody i wyrabiamy ręką lub robotem. Na koniec dodajemy drożdże, dalej wyrabiając. Następnie odstawiamy ciasto w przykrytej misce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przekładamy do natłuszczonej i oprószonej formy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. c. Wstawiamy również filiżankę z wodą, żeby chleb był wilgotny i chrupiący. Pieczemy ok. 1 godziny Smacznego