Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapomniałaś kiedyś kupić więcej chleba, a następny dzień nie był handlowym...? Czasem i mnie się zdarzy. Podam Ci przepis na chleb, który zawsze wychodzi i nie potrzeba długo czekać na jego wyrośnięcie. Może i Tobie się kiedyś przyda ten przepis :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3816
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1319
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3816
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1319
Składniki
Wszystkie składniki wymieszaj widelcem w misce. Odstaw na 5-10 min przykryte ściereczką, aż zacznie rosnąć. Wtedy przełóż do foremki na keks, uprzednio posmarowanej olejem i oprószonej mąką.
Przykryj ściereczką i odczekaj znów 5-10 min. Kiedy chleb zacznie rosnąć i osiagnie 3/4 wysokości formy, wstaw do nagrzanego piekarnika do 210 st C. Piecz 10 min w tej temperaturze. Następnie zmniejsz do 190 st C i piecz jeszcze 50 min. Ostudż na kuchennej kratce, najlepiej wyjmij z formy :)
Smacznego :)