Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapomniałaś kiedyś kupić więcej chleba, a następny dzień nie był handlowym...? Czasem i mnie się zdarzy. Podam Ci przepis na chleb, który zawsze wychodzi i nie potrzeba długo czekać na jego wyrośnięcie. Może i Tobie się kiedyś przyda ten przepis :)
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 918
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 211
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 124
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2652
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 918
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 211
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 124
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2652
Składniki
Wszystkie składniki wymieszaj widelcem w misce. Odstaw na 5-10 min przykryte ściereczką, aż zacznie rosnąć. Wtedy przełóż do foremki na keks, uprzednio posmarowanej olejem i oprószonej mąką.
Przykryj ściereczką i odczekaj znów 5-10 min. Kiedy chleb zacznie rosnąć i osiagnie 3/4 wysokości formy, wstaw do nagrzanego piekarnika do 210 st C. Piecz 10 min w tej temperaturze. Następnie zmniejsz do 190 st C i piecz jeszcze 50 min. Ostudż na kuchennej kratce, najlepiej wyjmij z formy :)
Smacznego :)