Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapomniałaś kiedyś kupić więcej chleba, a następny dzień nie był handlowym...? Czasem i mnie się zdarzy. Podam Ci przepis na chleb, który zawsze wychodzi i nie potrzeba długo czekać na jego wyrośnięcie. Może i Tobie się kiedyś przyda ten przepis :)
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 957
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8740
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3130
Polecam.
Odsłon: 1938
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 957
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8740
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3130
Polecam.
Odsłon: 1938
Składniki
Wszystkie składniki wymieszaj widelcem w misce. Odstaw na 5-10 min przykryte ściereczką, aż zacznie rosnąć. Wtedy przełóż do foremki na keks, uprzednio posmarowanej olejem i oprószonej mąką.
Przykryj ściereczką i odczekaj znów 5-10 min. Kiedy chleb zacznie rosnąć i osiagnie 3/4 wysokości formy, wstaw do nagrzanego piekarnika do 210 st C. Piecz 10 min w tej temperaturze. Następnie zmniejsz do 190 st C i piecz jeszcze 50 min. Ostudż na kuchennej kratce, najlepiej wyjmij z formy :)
Smacznego :)