Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny likier jajeczny, idealny na babski wieczór- lub jako dodatek do deserów.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Utrzeć żółtka ,cukier i cukier waniliowy aż do jednolitej masy(najlepiej w malakserze).Następnie dodawać mleko skondensowane .Po wymieszaniu składników stopniowo dolewać spirytus ciągle mieszając.Tak wymieszane składniki wstawiamy na 24 godziny do lodówki. Możemy połowę odlać i dodać kakao ,wtedy otrzymujemy likier kakaowy -ale ja osobiście wolę taki"zwykły" PS.Z tej ilości składników wychodzi około 2,5 litra wspaniałego ajerkoniaku.Jest to chyba najlepszy przepis jaki dotąd znałam .Smacznego !!