Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny likier jajeczny, idealny na babski wieczór- lub jako dodatek do deserów.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68582
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2073
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68582
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2073
Składniki
Utrzeć żółtka ,cukier i cukier waniliowy aż do jednolitej masy(najlepiej w malakserze).Następnie dodawać mleko skondensowane .Po wymieszaniu składników stopniowo dolewać spirytus ciągle mieszając.Tak wymieszane składniki wstawiamy na 24 godziny do lodówki. Możemy połowę odlać i dodać kakao ,wtedy otrzymujemy likier kakaowy -ale ja osobiście wolę taki"zwykły" PS.Z tej ilości składników wychodzi około 2,5 litra wspaniałego ajerkoniaku.Jest to chyba najlepszy przepis jaki dotąd znałam .Smacznego !!