Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały na gorące dni, orzeźwiający chłodnik. Bomba witaminowa... i lekarstwo na kaca. Najlepszy z ziemniakami smażonymi na boczku i cebulce. Chłodnik powinien być dość kwaśny i gęsty.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
cebulę kroimy w drobną kostkę, koperek siekamy
pokrojoną cebulę i koperek rozgniatamy z dużą łyżeczką cukru i solą (około 1/4 łyżeczki)
wlewamy około 1/2 szklanki zalewy z ogórków konserwowych (na koniec, jeśli chłodnik wyda nam się mało kwaśny, można dodać więcej zalewy)
tarkujemy (w wiórki) ogórek konserwowy i rzodkiewkę
dodajemy kefir, doprawiamy pieprzem i solą
odstawiamy na godzinę do lodówki (lub dodajemy pokruszony lód)