Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały na gorące dni, orzeźwiający chłodnik. Bomba witaminowa... i lekarstwo na kaca. Najlepszy z ziemniakami smażonymi na boczku i cebulce. Chłodnik powinien być dość kwaśny i gęsty.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 946
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23099
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 946
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23099
Składniki
cebulę kroimy w drobną kostkę, koperek siekamy
pokrojoną cebulę i koperek rozgniatamy z dużą łyżeczką cukru i solą (około 1/4 łyżeczki)
wlewamy około 1/2 szklanki zalewy z ogórków konserwowych (na koniec, jeśli chłodnik wyda nam się mało kwaśny, można dodać więcej zalewy)
tarkujemy (w wiórki) ogórek konserwowy i rzodkiewkę
dodajemy kefir, doprawiamy pieprzem i solą
odstawiamy na godzinę do lodówki (lub dodajemy pokruszony lód)