Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały na gorące dni, orzeźwiający chłodnik. Bomba witaminowa... i lekarstwo na kaca. Najlepszy z ziemniakami smażonymi na boczku i cebulce. Chłodnik powinien być dość kwaśny i gęsty.
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2018
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12991
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 261
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2018
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12991
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 261
Składniki
cebulę kroimy w drobną kostkę, koperek siekamy
pokrojoną cebulę i koperek rozgniatamy z dużą łyżeczką cukru i solą (około 1/4 łyżeczki)
wlewamy około 1/2 szklanki zalewy z ogórków konserwowych (na koniec, jeśli chłodnik wyda nam się mało kwaśny, można dodać więcej zalewy)
tarkujemy (w wiórki) ogórek konserwowy i rzodkiewkę
dodajemy kefir, doprawiamy pieprzem i solą
odstawiamy na godzinę do lodówki (lub dodajemy pokruszony lód)