Napoje Przepis na:
Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 43
Dodano: 06.08.2011
Odsłon: 6619
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
cebulę kroimy w drobną kostkę, koperek siekamy
pokrojoną cebulę i koperek rozgniatamy z dużą łyżeczką cukru i solą (około 1/4 łyżeczki)
wlewamy około 1/2 szklanki zalewy z ogórków konserwowych (na koniec, jeśli chłodnik wyda nam się mało kwaśny, można dodać więcej zalewy)
tarkujemy (w wiórki) ogórek konserwowy i rzodkiewkę
dodajemy kefir, doprawiamy pieprzem i solą
odstawiamy na godzinę do lodówki (lub dodajemy pokruszony lód)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 07 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Ja też skorzystam ale nie z myślą kaca :-)) Dzięki wielkie tego szukałam pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 04 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
jeśli się sprawdziło w Nowy Rok , to zawsze zadziała - dzięki za przepis0 Kto głosował? | Odpowiedz

Hurragan76 09 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Skoro słowa angielskie pojawiają się na co dzień w naszym języku i nikomu to nie przeszkadza (mimo ustawy o języku) to co mi szkodzi stworzyć nowe "polskie" słowo?Tarkować (idiotyzm - nie mylić z idiomem) - wykonywanie czynności na tarce (piła - piłować, odkurzacz - odkurzać, pała -pałować), inaczej "trzeć" ;)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

tolada51 08 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Tarkujemy to nowe polskie slowo?0 Kto głosował? | Odpowiedz