Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający smak świeżych owoców na upalne lato
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 936
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4567
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1198
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 533
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 936
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4567
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1198
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 533
Składniki
O, matko! Gdzie te kostki lodu? Czyli coś, co często się nam zapomina. Najlepiej przygotować je z odfiltrowanej wody lub przegotowanej i ostudzonej.
Pokrójmy brzoskwinię w średniej wielkości kostkę. Wrzućmy ją do wysokiej szklanki.
Zalewamy całe owoce zimną wodą i dodajemy pokruszone kostki lodu na wierzch.
Chętni i lubiący mniej dietetyczną wersję orzeźwienia mogą dodać syrop smakowy taki, jaki najbardziej lubią. Wg mnie dobry będzie miętowy syrop lub po prostu dodanie świeżych listków mięty. Możemy kilka zgnieść i dodać między owocami, aromat mięty szybciej się rozniesie.