Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający smak świeżych owoców na upalne lato
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 541
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 769
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 541
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 769
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
O, matko! Gdzie te kostki lodu? Czyli coś, co często się nam zapomina. Najlepiej przygotować je z odfiltrowanej wody lub przegotowanej i ostudzonej.
Pokrójmy brzoskwinię w średniej wielkości kostkę. Wrzućmy ją do wysokiej szklanki.
Zalewamy całe owoce zimną wodą i dodajemy pokruszone kostki lodu na wierzch.
Chętni i lubiący mniej dietetyczną wersję orzeźwienia mogą dodać syrop smakowy taki, jaki najbardziej lubią. Wg mnie dobry będzie miętowy syrop lub po prostu dodanie świeżych listków mięty. Możemy kilka zgnieść i dodać między owocami, aromat mięty szybciej się rozniesie.