Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa bubble tea to pyszny napój na upalne dni. Zdarzyło Wam się kupić albo Waszym pociechom gotową bubble tea? Możecie taką herbatę przygotować w domu. Przygotowuje się ją naprawdę bardzo prosto. Trzeba tylko kupić tapiokę, czyli skrobię pozyskiwaną z manioku w formie granulatu. Jest to roślina występująca głównie w Ameryce Południowej i Środkowej. Tapioka nie ma smaku, nie ma zapachu, nie zawiera cholesterolu i glutenu i jest źródłem lekkostrawnych węglowodanów. Jest hipoalergiczna. Tapiokę kupiłam w sklepie internetowym, kosztuje naprawdę niewiele a jak urozmaica zwykły napój. Dzieci będą zachwycone!
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 135
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 29
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 363
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2202
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 135
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 29
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 363
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2202
Składniki
Zieloną herbatę zalałam gorącą wodą ok. 80 stopni. Odstawiłam by się zaparzyła i ostygła, wstawiłam do lodówki.
Zagotowałam wodę z cukrem i wyspałam do niej tapiokę. Gotowałam 1 godzinę do momentu aż kuleczki zrobiły się przezroczyste. Wyłączyłam ogień pod garnkiem i pozostawiłam kuleczki w gorącej wodzie jeszcze przez 15 minut. Odcedziłam po tym czasie.
Do szklanki nakładałam po 3 kostki lodu, po 3 – 4 łyżki kuleczek i zalałam zieloną herbatą. Dodałam na koniec mrożone owoce oraz sok malinowy. Obowiązkowo do każdej szklanki wkładałam grubą słomkę