Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napój z czekoladą w roli głównej, doskonały na zimowe wieczory i poprawę humoru.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Czekoladę siekamy na małe kawałki bądź trzemy ją na tarce.
Mleko wraz ze śmietanką wlewamy do małego garnka, po czym podgrzewamy mieszając je. Musimy uważać aby nie doprowadzić do wrzenia.
Do gorącego mleka wrzucamy posiekaną czekoladę, cynamon oraz szczyptę soli, po czym mieszamy gotując aż uzyskamy jednolity płyn. Następnie przelewamy do kubków i dekorujemy.