Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka czekoladowa pokusa, idealna na wieczorny relaks
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1508
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27614
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3059
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4464
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1508
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27614
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3059
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4464
Składniki
1 i 1/4 szklanki cukru wymieszać z połową soku z pomarańczy. W międzyczasie rozgrzać garnek i wrzucić mieszankę do niego. Cały czas mieszać. Doprowadzić ją do płynnej postaci i poczekać aż zbrązowieje do pożądanego odcienia.
Zagrzać mleko i rozpuścić w nim czekoladę. Powoli wlać karmel do czekolady, cały czas mieszając. Odrobinę karmelu zostawić do dekoracji.
Ubić śmietankę dodając resztę cukru. Gdy śmietana jest już ubita, powoli wlać resztę soku, cały czas mieszając śmietanę.
Czekoladę wlać do kubka/szklanki/pucharka i udekorować bitą śmietaną. Na górę nalać łyżkę karmelu.