Do góry

Napoje Przepis na:

Gorąca czekolada z pomarańczowym karmelem

Gorąca czekolada z pomarańczowym karmelem

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 183

Dodano:

Odsłon: 1492

Słodka czekoladowa pokusa, idealna na wieczorny relaks

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Gorąca czekolada z pomarańczowym karmelem

Przygotowanie

  1. 1 i 1/4 szklanki cukru wymieszać z połową soku z pomarańczy. W międzyczasie rozgrzać garnek i wrzucić mieszankę do niego. Cały czas mieszać. Doprowadzić ją do płynnej postaci i poczekać aż zbrązowieje do pożądanego odcienia.

  2. Zagrzać mleko i rozpuścić w nim czekoladę. Powoli wlać karmel do czekolady, cały czas mieszając. Odrobinę karmelu zostawić do dekoracji.

  3. Ubić śmietankę dodając resztę cukru. Gdy śmietana jest już ubita, powoli wlać resztę soku, cały czas mieszając śmietanę.

  4. Czekoladę wlać do kubka/szklanki/pucharka i udekorować bitą śmietaną. Na górę nalać łyżkę karmelu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 06 marca 2014 Bardzo kuszącą propozycja,na rozgrzewkę super:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 06 marca 2014 Takie połączenie smaków, to coś dla mnie )) Kciuk.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anulka12 06 marca 2014 Na poprawienie nastroju jak znalazł. I nie tylko oczywiście...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń