Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1370
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 325
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1370
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 325
Składniki
Do szklanki typu long wlać sok z limonki, następnie dodać cukier, zamieszać aby rozpuścić cukier. Dodać miętę oddzieloną od łodygi, którą przed wrzuceniem należy lekko zgnieść w dłoniach. Wlać rum, zasypać szklankę lodem do 2/3 (całe kości – nie kruszony!). Dolać wodę gazowaną do 2/3 pojemności szklanki i wymieszać łyżką barmańską. Dopełnić lód i wodę. Dekorować miętą lub limonką.