Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1977
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1656
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2701
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1977
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1656
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2701
Składniki
Do szklanki typu long wlać sok z limonki, następnie dodać cukier, zamieszać aby rozpuścić cukier. Dodać miętę oddzieloną od łodygi, którą przed wrzuceniem należy lekko zgnieść w dłoniach. Wlać rum, zasypać szklankę lodem do 2/3 (całe kości – nie kruszony!). Dolać wodę gazowaną do 2/3 pojemności szklanki i wymieszać łyżką barmańską. Dopełnić lód i wodę. Dekorować miętą lub limonką.