Napoje Przepis na:
Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 291
Dodano: 11.01.2011
Odsłon: 1385
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Dobra mieloną kawę (ja użyłam Jacobs Kronung), wymieszać z cukrem waniliowym, cynamonem, kardamonem i gałką. Goździki rozbić w moździerzu* ale nie robić z nich zupełnego proszku, dodać do kawy. Dokładnie wymieszać, zamknąć w szczelnym słoiku. Delektować się korzenną kawą przez cały rok:) * jak ktoś nie ma moździerza, to goździki może z powodzeniem pokruszyć między dwoma deskami kuchennymi
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Majeczka1988 12 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
coś dla mnie, najlepszy sposób na rozgrzanie się :) dzięki za pomysł :)0 Kto głosował? | Odpowiedz