Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chociaż Boże Narodzenie już za nami, to aromat korzennych przypraw możemy zatrzymać na dłużej
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 928
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 928
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Składniki
Dobra mieloną kawę (ja użyłam Jacobs Kronung), wymieszać z cukrem waniliowym, cynamonem, kardamonem i gałką. Goździki rozbić w moździerzu* ale nie robić z nich zupełnego proszku, dodać do kawy. Dokładnie wymieszać, zamknąć w szczelnym słoiku. Delektować się korzenną kawą przez cały rok:) * jak ktoś nie ma moździerza, to goździki może z powodzeniem pokruszyć między dwoma deskami kuchennymi