Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1370
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5885
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8856
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18600
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1370
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5885
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8856
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18600
Składniki
Mleko gotować w zamkniętych puszkach 2 godziny(można kupić mleko skondensowane słodkie już skarmelizowane ale je niestety też trzeba z około 30 minut pogotować w zamkniętej puszce żeby się cukier rozpuścił).Gdy już miną te dwie godzinki mleko odstawiamy i czekamy troche aż wystygnie.Otwieramy(trzeba uwarzać) i wlewamy do garnka.Do tego mleka w garnku dolewamy wódki mieszamy i przelewamy do butelki. Nie pisałam ile ma być wódki bo to zależy.Jeden lubi bardziej ostre,drugo mniej.Więc wódki niech se każdy tam doleje według swojego smaku.