Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry napój na gorące dni, orzeźwia i fantastycznie zaspokaja pragnienie.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414351
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2289
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414351
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2289
Składniki
Myjemy cytrynę i kroimy wraz ze skórką w plastry.
Myjemy gałązki mięty.
Wrzucamy cytrynę i miętę do dzbanka, dodajemy miód wg własnego uznania (jedni lubią mniej a inni bardziej słodki napój). Napełniamy dzbanek przegotowana i chłodna woda. Możemy robić to wielokrotnie, ponieważ aromat i smak (cytryny i mięty) utrzymuje się dość długo. Wystarczy do kończącego się napoju dolać wody, dosłodzić, energicznie zamieszać i gotowe.
Na bardzo gorące dni możemy zaopatrzyć się dodatkowo w kostki lodu, które dodajemy do dzbanka lub bezpośrednio do szklanki.
Smacznego!!