Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bagietki na ostro"
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 51
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2658
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 333
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 215
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 51
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2658
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 333
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Czas: 20 min, 1 porcja = 320 kcal.
Bagietkę przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż odrobinę miąższu. Posmaruj ją cienko masłem.
Przecier pomidorowy dopraw solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj z posiekaną papryczką chili.
Rozprowadź sos na pieczywie. Na nim rozłóż plastry salami i pokrojoną mozzarellę.
Wstaw bagietki do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz 10 minut. Zapiekanki udekoruj rukolą.Źródło: Kurier TV