Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bagietki po marynarsku"
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4803
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 3801
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1425
Świąteczne smaki.
Odsłon: 36
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4803
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 3801
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1425
Świąteczne smaki.
Odsłon: 36
Składniki
Sałatę opłucz, osusz na papierowym ręczniku. Liście porwij na mniejsze kawałki. Ogórek umyj, wytrzyj, pokrój wzdłuż w cieniutkie plasterki (zadanie ułatwi obieraczka do warzyw). Ogórki przełóż na durszlak, oprósz solą i poczekaj, aż puszczą sok i zmiękną.
Natkę pietruszki oraz koperek opłucz. Osusz, strzepując z gałązek wodę, a następnie posie kaj zioła jak najdrobniej.
Przygotuj sos: musztardę wymieszaj z octem winnym oraz z oliwą. Ew. przypraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż paluszki rybne, zmniejsz ogień i smaż rybę z obu stron według instrukcji podanych na opakowaniu. Gotowe paluszki osącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
5. Bagietki ponacinaj wzdłuż i włóż je na 3 min do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Gorące pieczywo posmaruj sosem, napełnij sałatą, paluszkami rybnymi oraz ogórkami. Posyp ziołami oraz prażoną cebulką.Źródło: Tina