Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Błyskawiczne rogaliki z marmoladą"
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 44
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 14
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 35
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 308
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2528
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 44
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 14
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 35
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 308
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2528
Składniki
Pokrojoną margarynę wymieszaj z mąką. Do daj pozostałe i zagnieć. Zawiń ciasto w ściereczkę i włóż do garnka z zimną wodą.
Po 2 godzinach wyjmij kulę, cienko rozwałkuj i po krój na trójkąty. Na każdy kawałek nałóż marmoladę i uformuj rogaliki.
Ułóż ciastka na blasze i włóż do gorącego piekarnika na 15 minut.
Gotowe smakołyki polej lukrem i udekoruj kolorową posypką.
<strong>Przepis nadesłała: Angelika Praska</strong>Źródło: Kurier TV