Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34966
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18083
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34966
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18083
Składniki
oczyscic pieczarki i pokroic w grubsze paski,wycisnac zabek czosnku i podsmazyc na 3 lyzkach oleju....wrzucic pieczarki i mortadelle razem podsmazac przez kilka minut...dadac sol pieprz...wylaczyc gaz i zostawic 10 minut pod przykryciem....
zrobic ciasto zgodnie z przepisem...czyli drozdze maka jajka...tak jak na ciasto drozdzowe...na koniec wymieszac ciasto lacznie z pieczarkami mortadella ( wszystkie skladniki z patelni ) i wlozyc do formy chlebowej ( prostakatnej) wlozyc do goracego juz piekarnika 180 C przez 40 minut.