Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,delikatne bułeczki
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36120
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 195
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 337
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36120
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 195
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 337
Składniki
500g mąki;szczypta soli.3łyżki cukru,1 szkl. mleka,42g drożdży,170g miękkiego masła,1 jajko,250g konfitury,masło do nasmarowania blachy,cuk. puder do posypania bułeczek,
Wsypać mąkę do miski,podgrzać mleko i rozpuścić w nim drożdże,wlać do mąki ,dodać również masło i jajko,wyrobić ciasto.Odłożyć w ciepłe miejsce na 30 min,żeby wyrosło .Rozwałkować, na grubość 1, 2cm. i pokroić na kwadraty(24szt) Na środku położyć konfiturę i zawijać bułeczki. Odstawić do wyrośnięcia.Piec w temp.200stopni 45 minut..Można nadziewać je śliwkami:):):)