Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,delikatne bułeczki
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5602
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1092
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12175
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5602
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1092
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12175
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Składniki
500g mąki;szczypta soli.3łyżki cukru,1 szkl. mleka,42g drożdży,170g miękkiego masła,1 jajko,250g konfitury,masło do nasmarowania blachy,cuk. puder do posypania bułeczek,
Wsypać mąkę do miski,podgrzać mleko i rozpuścić w nim drożdże,wlać do mąki ,dodać również masło i jajko,wyrobić ciasto.Odłożyć w ciepłe miejsce na 30 min,żeby wyrosło .Rozwałkować, na grubość 1, 2cm. i pokroić na kwadraty(24szt) Na środku położyć konfiturę i zawijać bułeczki. Odstawić do wyrośnięcia.Piec w temp.200stopni 45 minut..Można nadziewać je śliwkami:):):)