Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bułeczki wieloowocowe"
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 110
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 155
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 110
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 155
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Huber z Wrocławia
Ciasto: drożdze i połowę mleka wyrób. Odstaw w ciepłe miejsce. Masło utrzyj z cukrem i żółtkami. Dodaj rozczyn, mąkę i resztę mleka, wyrób. Odstaw do wyrośnięcia.
Nadzienie: dwa jabłka obierz, pokrój w grubą kostkę. Podlej wodą, podduś. Dodaj przyprawy, mieszając duś do miękkości. Dodaj pokrojonego banana, miód, sok i skórkę z pomarańczy. Pozostałe jabłko pokrój w kostkę razem ze skórką, dodaj pod koniec duszenia. Przestudź. glazury utrzyj.
Ciasto rozwałkuj, szklanką wykrój krążki. Ułóż nadzienie, zwiń. Bułeczki ułóż w odstępach na blaszce. Piecz 15-20 min w 150°C. Pod koniec pieczenia bułeczki posmaruj glazurą.
Wspaniale będą także smakowały z maślaną glazurą: łyżkę masła stop z dwiema łyżkami miodu i polej bułeczki tuż przed końcem pieczenia. Wcześniej możesz je lekko naciąć na krzyż.Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
ficelle
Pieczywo
Chleb na zakwasie
Pieczywo
Chleb kminkowy
Pieczywo
Chleb z mąki bambusowej
ficelle
Ficelle, "szczuplejsze" siostry bagietek, chrupiące i pyszne. U mnie wersja n...
Odsłon: 212
Chleb na zakwasie
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 1645