Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bułeczki wieloowocowe"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 49
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3583
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 856
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 49
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3583
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 856
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Huber z Wrocławia
Ciasto: drożdze i połowę mleka wyrób. Odstaw w ciepłe miejsce. Masło utrzyj z cukrem i żółtkami. Dodaj rozczyn, mąkę i resztę mleka, wyrób. Odstaw do wyrośnięcia.
Nadzienie: dwa jabłka obierz, pokrój w grubą kostkę. Podlej wodą, podduś. Dodaj przyprawy, mieszając duś do miękkości. Dodaj pokrojonego banana, miód, sok i skórkę z pomarańczy. Pozostałe jabłko pokrój w kostkę razem ze skórką, dodaj pod koniec duszenia. Przestudź. glazury utrzyj.
Ciasto rozwałkuj, szklanką wykrój krążki. Ułóż nadzienie, zwiń. Bułeczki ułóż w odstępach na blaszce. Piecz 15-20 min w 150°C. Pod koniec pieczenia bułeczki posmaruj glazurą.
Wspaniale będą także smakowały z maślaną glazurą: łyżkę masła stop z dwiema łyżkami miodu i polej bułeczki tuż przed końcem pieczenia. Wcześniej możesz je lekko naciąć na krzyż.Źródło: Chwila dla Ciebie