Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki z maślaną polewą"
Puszysta masa serowa i słodka brzoskwinia z bezą pod maślaną kruszonką.
Odsłon: 2436
Delikatne i puszyste bułeczki, posypane sezamem. Pyszne bułeczki, które zawła...
Odsłon: 326
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 608
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 608
Składniki
Kształt i smak jak z dzieciństwa. Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga
Ciasto: drożdże rozpuść w ciep łym mleku. Mąkę przesiej, dodaj drożdże, szczyptę soli i resztę skła dników, wyrób. Gdy ciasto wyroś- nie, ponownie zagnieć. Uformuj 16 kulek. W każdej zrób wgłębienie, napełnij konfiturą, zlep.
Kulki ułóż ciasno w natłuszczonej formie. Przykryj ściereczką, wstaw na 15 min do piekarnika rozgrzanego do 50°C. Wyjmij, rozgrzej do 190°C. Mleko, masło i cukier rozpuść, polej bułki. Piecz 30 min.Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb pszenno-żytni z ziemniakami
Pieczywo
ficelle
Pieczywo
Chleb na zakwasie
Pieczywo
Chleb kminkowy
Chleb pszenno-żytni z ziemniakami
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 295
ficelle
Ficelle, "szczuplejsze" siostry bagietek, chrupiące i pyszne. U mnie wersja n...
Odsłon: 545