Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki z maślaną polewą"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4416
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417473
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4416
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417473
Składniki
Kształt i smak jak z dzieciństwa. Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga
Ciasto: drożdże rozpuść w ciep łym mleku. Mąkę przesiej, dodaj drożdże, szczyptę soli i resztę skła dników, wyrób. Gdy ciasto wyroś- nie, ponownie zagnieć. Uformuj 16 kulek. W każdej zrób wgłębienie, napełnij konfiturą, zlep.
Kulki ułóż ciasno w natłuszczonej formie. Przykryj ściereczką, wstaw na 15 min do piekarnika rozgrzanego do 50°C. Wyjmij, rozgrzej do 190°C. Mleko, masło i cukier rozpuść, polej bułki. Piecz 30 min.Źródło: Chwila dla Ciebie