Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki z maślaną polewą"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 628
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1857
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 397
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 628
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1857
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 397
Składniki
Kształt i smak jak z dzieciństwa. Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga
Ciasto: drożdże rozpuść w ciep łym mleku. Mąkę przesiej, dodaj drożdże, szczyptę soli i resztę skła dników, wyrób. Gdy ciasto wyroś- nie, ponownie zagnieć. Uformuj 16 kulek. W każdej zrób wgłębienie, napełnij konfiturą, zlep.
Kulki ułóż ciasno w natłuszczonej formie. Przykryj ściereczką, wstaw na 15 min do piekarnika rozgrzanego do 50°C. Wyjmij, rozgrzej do 190°C. Mleko, masło i cukier rozpuść, polej bułki. Piecz 30 min.Źródło: Chwila dla Ciebie