Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki z maślaną polewą"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8952
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10558
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4757
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8952
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10558
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4757
Składniki
Kształt i smak jak z dzieciństwa. Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga
Ciasto: drożdże rozpuść w ciep łym mleku. Mąkę przesiej, dodaj drożdże, szczyptę soli i resztę skła dników, wyrób. Gdy ciasto wyroś- nie, ponownie zagnieć. Uformuj 16 kulek. W każdej zrób wgłębienie, napełnij konfiturą, zlep.
Kulki ułóż ciasno w natłuszczonej formie. Przykryj ściereczką, wstaw na 15 min do piekarnika rozgrzanego do 50°C. Wyjmij, rozgrzej do 190°C. Mleko, masło i cukier rozpuść, polej bułki. Piecz 30 min.Źródło: Chwila dla Ciebie