Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bułeczki z twarogiem i mleczną czekoladą"
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 343
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 489
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1018
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1425
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 343
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 489
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1018
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1425
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Olejnik z Bydgoszczy
Drożdże rozrób z łyżką mleka, odrobiną cukru i mąki. Odstaw do wyrośnięcia. Masło stop, ostudź. Wymieszaj z cukrem, resztą mleka i jajkami. Dodaj przesianą mąkę, sól i drożdże, wyrób. Odstaw.
Nadzienie: twaróg wymieszaj z cukrami i jajkiem. Czekoladę połam na kawałki, wsyp do twarożku, wymieszaj. Z wyrośniętego ciasta uformuj placki, ułóż nadzienie, zlep. Bułeczki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na bułkach natnij krzyżyk, posmaruj stopionym masłem. Piecz 15-20 minut w temp. 160°C.Źródło: Chwila dla Ciebie