Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bułeczki z twarogiem i mleczną czekoladą"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4076
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11173
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6414
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5437
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13403
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5172
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4076
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11173
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6414
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5437
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13403
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5172
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Olejnik z Bydgoszczy
Drożdże rozrób z łyżką mleka, odrobiną cukru i mąki. Odstaw do wyrośnięcia. Masło stop, ostudź. Wymieszaj z cukrem, resztą mleka i jajkami. Dodaj przesianą mąkę, sól i drożdże, wyrób. Odstaw.
Nadzienie: twaróg wymieszaj z cukrami i jajkiem. Czekoladę połam na kawałki, wsyp do twarożku, wymieszaj. Z wyrośniętego ciasta uformuj placki, ułóż nadzienie, zlep. Bułeczki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na bułkach natnij krzyżyk, posmaruj stopionym masłem. Piecz 15-20 minut w temp. 160°C.Źródło: Chwila dla Ciebie