Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bułeczki z twarogiem i mleczną czekoladą"
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wio...
Odsłon: 112
Każdy zna maggi w płynie, nie jedna osoba używa jej bez zastanowienia się z c...
Odsłon: 216
Świetna propozycja na śniadanie. Tosty z domowego chleba, do tego awokado, ja...
Odsłon: 194
Przełom mają i czerwca to idealny moment, aby przygotować kwiaty czarnego bzu...
Odsłon: 2519
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wio...
Odsłon: 112
Każdy zna maggi w płynie, nie jedna osoba używa jej bez zastanowienia się z c...
Odsłon: 216
Świetna propozycja na śniadanie. Tosty z domowego chleba, do tego awokado, ja...
Odsłon: 194
Przełom mają i czerwca to idealny moment, aby przygotować kwiaty czarnego bzu...
Odsłon: 2519
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Olejnik z Bydgoszczy
Drożdże rozrób z łyżką mleka, odrobiną cukru i mąki. Odstaw do wyrośnięcia. Masło stop, ostudź. Wymieszaj z cukrem, resztą mleka i jajkami. Dodaj przesianą mąkę, sól i drożdże, wyrób. Odstaw.
Nadzienie: twaróg wymieszaj z cukrami i jajkiem. Czekoladę połam na kawałki, wsyp do twarożku, wymieszaj. Z wyrośniętego ciasta uformuj placki, ułóż nadzienie, zlep. Bułeczki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na bułkach natnij krzyżyk, posmaruj stopionym masłem. Piecz 15-20 minut w temp. 160°C.Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
ficelle
Pieczywo
Chleb na zakwasie
Pieczywo
Chleb kminkowy
Pieczywo
Chleb z mąki bambusowej
ficelle
Ficelle, "szczuplejsze" siostry bagietek, chrupiące i pyszne. U mnie wersja n...
Odsłon: 51
Chleb na zakwasie
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 1458