Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bułeczki z twarogiem i mleczną czekoladą"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12985
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1473
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14279
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5905
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12985
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1473
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14279
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5905
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Olejnik z Bydgoszczy
Drożdże rozrób z łyżką mleka, odrobiną cukru i mąki. Odstaw do wyrośnięcia. Masło stop, ostudź. Wymieszaj z cukrem, resztą mleka i jajkami. Dodaj przesianą mąkę, sól i drożdże, wyrób. Odstaw.
Nadzienie: twaróg wymieszaj z cukrami i jajkiem. Czekoladę połam na kawałki, wsyp do twarożku, wymieszaj. Z wyrośniętego ciasta uformuj placki, ułóż nadzienie, zlep. Bułeczki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na bułkach natnij krzyżyk, posmaruj stopionym masłem. Piecz 15-20 minut w temp. 160°C.Źródło: Chwila dla Ciebie