Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cebulowy chlebek"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5854
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9685
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 311
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5854
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9685
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 311
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w dużą kostkę. Przesmaż na łyżce masła. Mąkę przesiej do miski. Dodaj suche drożdże, sól oraz cukier, wymieszaj starannie . Dodaj 270 ml ciepłej (ale nie gorącej) wody.
Mikserem z końcówką w kształcie haka wyrób ciasto. Pod koniec dodaj przesmażoną cebulę, wymieszaj. Odstaw ciasto pod przykryciem do wyrośnięcia. Podłużną formę (12 na 20 cm)wysmaruj masłem.
Wyrośnięte ciasto przełóż do foremki. Ponownie odstaw do wyrośnięcia na ok. 30 minut. W tym czasie rozgrzej piekarnik do temperatury 220 stopni. Foremkę z ciastem cebulowym ustaw na środkowej blasze. Piecz 25-30 min.
12 porcji, czas ok. 45 min; porcja – 50 kcal, cena 40 gr.Źródło: Świat kobiety