Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cebulowy chlebek"
Cebulę obierz, pokrój w dużą kostkę. Przesmaż na łyżce masła. Mąkę przesiej do miski. Dodaj suche drożdże, sól oraz cukier, wymieszaj starannie . Dodaj 270 ml ciepłej (ale nie gorącej) wody.
Mikserem z końcówką w kształcie haka wyrób ciasto. Pod koniec dodaj przesmażoną cebulę, wymieszaj. Odstaw ciasto pod przykryciem do wyrośnięcia. Podłużną formę (12 na 20 cm)wysmaruj masłem.
Wyrośnięte ciasto przełóż do foremki. Ponownie odstaw do wyrośnięcia na ok. 30 minut. W tym czasie rozgrzej piekarnik do temperatury 220 stopni. Foremkę z ciastem cebulowym ustaw na środkowej blasze. Piecz 25-30 min.
12 porcji, czas ok. 45 min; porcja – 50 kcal, cena 40 gr.Źródło: Świat kobiety
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 217
Sałatka z grillowanym tofu to świetna propozycja dla osób będących na diecie...
Odsłon: 27
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 643
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Odsłon: 58
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 217
Sałatka z grillowanym tofu to świetna propozycja dla osób będących na diecie...
Odsłon: 27
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 643
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Odsłon: 58
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w dużą kostkę. Przesmaż na łyżce masła. Mąkę przesiej do miski. Dodaj suche drożdże, sól oraz cukier, wymieszaj starannie . Dodaj 270 ml ciepłej (ale nie gorącej) wody.
Mikserem z końcówką w kształcie haka wyrób ciasto. Pod koniec dodaj przesmażoną cebulę, wymieszaj. Odstaw ciasto pod przykryciem do wyrośnięcia. Podłużną formę (12 na 20 cm)wysmaruj masłem.
Wyrośnięte ciasto przełóż do foremki. Ponownie odstaw do wyrośnięcia na ok. 30 minut. W tym czasie rozgrzej piekarnik do temperatury 220 stopni. Foremkę z ciastem cebulowym ustaw na środkowej blasze. Piecz 25-30 min.
12 porcji, czas ok. 45 min; porcja – 50 kcal, cena 40 gr.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Szybki chlebek pszenno żytni
Pieczywo
Bułeczki pszenne posypane sezamem.
Pieczywo
Chleb słonecznikowy
Pieczywo
Szybki chlebek z sezamem
Szybki chlebek pszenno żytni
Swojski chleb nie ma sobie równych. Tym razem tak na szybko, bez wyrastania....
Odsłon: 170
Bułeczki pszenne posypane sezamem.
Delikatne, bardzo smaczne bułeczki posypane sezamem. Przepis na 20, 87 gramow...
Odsłon: 261