Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cebulowy chlebek"
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 226
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 899
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 56
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 122
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 648
Polecam.
Odsłon: 244
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 226
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 899
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 56
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 122
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 648
Polecam.
Odsłon: 244
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w dużą kostkę. Przesmaż na łyżce masła. Mąkę przesiej do miski. Dodaj suche drożdże, sól oraz cukier, wymieszaj starannie . Dodaj 270 ml ciepłej (ale nie gorącej) wody.
Mikserem z końcówką w kształcie haka wyrób ciasto. Pod koniec dodaj przesmażoną cebulę, wymieszaj. Odstaw ciasto pod przykryciem do wyrośnięcia. Podłużną formę (12 na 20 cm)wysmaruj masłem.
Wyrośnięte ciasto przełóż do foremki. Ponownie odstaw do wyrośnięcia na ok. 30 minut. W tym czasie rozgrzej piekarnik do temperatury 220 stopni. Foremkę z ciastem cebulowym ustaw na środkowej blasze. Piecz 25-30 min.
12 porcji, czas ok. 45 min; porcja – 50 kcal, cena 40 gr.Źródło: Świat kobiety