Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cebulowy chlebek"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 916
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1167
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 916
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1167
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w dużą kostkę. Przesmaż na łyżce masła. Mąkę przesiej do miski. Dodaj suche drożdże, sól oraz cukier, wymieszaj starannie . Dodaj 270 ml ciepłej (ale nie gorącej) wody.
Mikserem z końcówką w kształcie haka wyrób ciasto. Pod koniec dodaj przesmażoną cebulę, wymieszaj. Odstaw ciasto pod przykryciem do wyrośnięcia. Podłużną formę (12 na 20 cm)wysmaruj masłem.
Wyrośnięte ciasto przełóż do foremki. Ponownie odstaw do wyrośnięcia na ok. 30 minut. W tym czasie rozgrzej piekarnik do temperatury 220 stopni. Foremkę z ciastem cebulowym ustaw na środkowej blasze. Piecz 25-30 min.
12 porcji, czas ok. 45 min; porcja – 50 kcal, cena 40 gr.Źródło: Świat kobiety