Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest pyszne
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17357
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 350
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4244
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 136
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 226
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 123
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17357
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 350
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4244
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 136
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 226
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 123
Składniki
1) Drożdze rozpuścić w małej ilości ciepłego mleka, po czym wlać resztę mleka, dodać jajka, cukier, kardamon i 600g mąki. Drewnianą łyżką mieszać ciasto przez 5-6 minut aż będzie gładkie. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na opk. 40 minut. 2) do ciasta dodać margarnynę, sól i 200g mąki. wyrobić i ppzostawić do wyrośnięcia na kolejne 20-30 minut. 3) wułożyć ciasto na stolnicę oprószyć mąką i ponownie wyrobić. Podzielić na dwie części i każdą rozwałkować na prostokąt o wymiarach 25*40cm. 4) Utrzeć składniki nadzienia i rozprowadzić je na obu prostokątach omijając brzegi ciasta (taki 4-5 cm pasek nadzienia przez środek). Następnie zrobić ukośne nacięcia wzdłuż boków, powstasłe paski ciasta składać naprzemiennie do środka. Przykryć ciasto ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut. 5) Podgrzać piekarnik do 200 stopni C. Posmarować ciasto jajkiem i posypać cukrem kryształkiem. Piec ok 25 minut.