Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, wilgotny z chrupiącą skórką
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11603
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1246
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12180
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2731
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11603
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1246
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12180
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2731
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni
Suche składniki wsypać do miski i wymieszać.
Wlać maślankę i wszystko razem wymieszać do momentu zebrania całej mąki ze ścianek miski. Ciasto powinno być miękkie i kleiste.
Blat posypać mąką, wyłożyć ciasto, uformować kulkę i posypać mąką.
Naciąć bochenek na krzyż i ciasno zwinąć ćwiartki do siebie. Chleb posmarować mlekiem, żeby skórka była ciemna i chrupiąca.
chleb wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec 30-35 minut. Po upieczeniu chleb wyłożyć na kratkę.