Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, wilgotny z chrupiącą skórką
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4883
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13249
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5799
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7436
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4883
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13249
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5799
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7436
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni
Suche składniki wsypać do miski i wymieszać.
Wlać maślankę i wszystko razem wymieszać do momentu zebrania całej mąki ze ścianek miski. Ciasto powinno być miękkie i kleiste.
Blat posypać mąką, wyłożyć ciasto, uformować kulkę i posypać mąką.
Naciąć bochenek na krzyż i ciasno zwinąć ćwiartki do siebie. Chleb posmarować mlekiem, żeby skórka była ciemna i chrupiąca.
chleb wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec 30-35 minut. Po upieczeniu chleb wyłożyć na kratkę.