Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, wilgotny z chrupiącą skórką
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni
Suche składniki wsypać do miski i wymieszać.
Wlać maślankę i wszystko razem wymieszać do momentu zebrania całej mąki ze ścianek miski.
Ciasto powinno być miękkie i kleiste.
Blat posypać mąką, wyłożyć ciasto, uformować kulkę i posypać mąką.
Naciąć bochenek na krzyż i ciasno zwinąć ćwiartki do siebie.
Chleb posmarować mlekiem, żeby skórka była ciemna i chrupiąca.
chleb wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec 30-35 minut.
Po upieczeniu chleb wyłożyć na kratkę.
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 192
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 33
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 95
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 60
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13399
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5251
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 192
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 33
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 95
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 60
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13399
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5251
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni
Suche składniki wsypać do miski i wymieszać.
Wlać maślankę i wszystko razem wymieszać do momentu zebrania całej mąki ze ścianek miski. Ciasto powinno być miękkie i kleiste.
Blat posypać mąką, wyłożyć ciasto, uformować kulkę i posypać mąką.
Naciąć bochenek na krzyż i ciasno zwinąć ćwiartki do siebie. Chleb posmarować mlekiem, żeby skórka była ciemna i chrupiąca.
chleb wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec 30-35 minut. Po upieczeniu chleb wyłożyć na kratkę.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Chleb portugalski
Pieczywo
Tortilla- domowe placki
Pieczywo
Chleb tygrysi
Bułki pszenne, zwykłe.
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 95
Chleb portugalski
Chleb portugalski jest jednym z najprostszych w przygotowaniu chlebów, a jedn...
Odsłon: 427