Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb upieczony na zakwasie zrobionym własnoręcznie
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 103
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 186
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1262
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 500
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 103
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 186
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1262
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 500
Składniki
Drożdże rozcieńczyć z 4 łyżkami wody i łyżeczką cukru.
Do miski wsypujemy obie mąki i mieszamy ze sobą. Pośrodku robimy wgłębienie i wlewamy do niego zakwas wymieszany z wodą, drożdże i cukier oraz sól.
Mieszamy kleiste ciasto drewnianą łyżką w misce 5-10 minut. Przykrywamy ciasto i odstawiamy na 1-2 godziny.
Prostokątną formę do ciasta posmarować olejem i posypać mąką.
Wlewamy ciasto do foremki - do połowy wysokości. Odstawiamy na 1,5 godziny.
Piekarnik rozgrzać do 200 st. C. Włożyć formę z chlebem do piekarnika, a w dolnej części piekarnika umieszczamy naczynie z gorąca wodą. Chleb pieczemy 40-45 minut.