Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 41
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 565
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4006
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 41
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 565
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4006
Składniki
Jajka roztrzepuję dokładnie widelcem na głębokim talerzu. Dodaję wszystkie przyprawy (Przyprawy dodaję no oko w zależności na ile osób robię - zazwyczaj cały chleb mam do opiekania) Ponownie widelcem dokładnie połączyć wszystkie składniki.
Następnie na patelni rozgrzewamy tłuszcz i każdą kromkę chleba - tuż przed położeniem na patelnię - obtaczamy z obydwu stron w jajku (nie moczymy, aby chleb nie zrobił się ciapaty).
Tak gotowe kromki podawać na ciepło z wędliną lub majonezem, pomidorem. Według uznania. Polecam i życzę smacznego.