Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb, który każdemu się uda :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15039
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1987
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8826
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3174
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15039
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1987
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8826
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3174
Składniki
Łączymy wszystkie składniki i odstawiamy na 12-18 godzin. Koszyk do wyrastania chleba wykładamy bawełnianą ściereczką i grubo posypujemy mąką. Delikatnie przekładamy do niego wyrośnięte ciasto. Jeżeli nie mamy koszyka, ciasto przekładamy do formy, w której będziemy piekli chleb. Formę wcześniej smarujemy oliwą i posypujemy mąką. Ciasto z koszyka przekładamy po godzinie na rozgrzaną blachę piekarnika. Ten chleb pieczemy około 40 minut w 220 C. Smacznego!