Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb, który każdemu się uda :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7897
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 306
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3136
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7897
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 306
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3136
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Składniki
Łączymy wszystkie składniki i odstawiamy na 12-18 godzin. Koszyk do wyrastania chleba wykładamy bawełnianą ściereczką i grubo posypujemy mąką. Delikatnie przekładamy do niego wyrośnięte ciasto. Jeżeli nie mamy koszyka, ciasto przekładamy do formy, w której będziemy piekli chleb. Formę wcześniej smarujemy oliwą i posypujemy mąką. Ciasto z koszyka przekładamy po godzinie na rozgrzaną blachę piekarnika. Ten chleb pieczemy około 40 minut w 220 C. Smacznego!