Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb, który każdemu się uda :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7842
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1013
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13597
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7842
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1013
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13597
Składniki
Łączymy wszystkie składniki i odstawiamy na 12-18 godzin. Koszyk do wyrastania chleba wykładamy bawełnianą ściereczką i grubo posypujemy mąką. Delikatnie przekładamy do niego wyrośnięte ciasto. Jeżeli nie mamy koszyka, ciasto przekładamy do formy, w której będziemy piekli chleb. Formę wcześniej smarujemy oliwą i posypujemy mąką. Ciasto z koszyka przekładamy po godzinie na rozgrzaną blachę piekarnika. Ten chleb pieczemy około 40 minut w 220 C. Smacznego!