Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 139
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1168
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1209
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 139
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1168
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1209
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13307
Składniki
No więc tak.. piszę z pamięci, bo nie chce mi się sięgać po przepis;p Mąkę przesiać. W podgrzanej maślance wymieszać 1 szkl. mąki i drożdże. (tylko DOBRZE wymieszac). Wymieszany rozczyn odłożyć do wyrośnięcia.
W podgrzanej maślance wymieszać 1 szkl. mąki i drożdże. (tylko DOBRZE wymieszac). Wymieszany rozczyn odłożyć do wyrośnięcia.
Wyrośnięty rozczyn dodać do resztki mąki i zagnieść ciasto, tak żeby było tak fajnie jedwabiste. Zostawic do wyrosnięcia pod ściereczką.
Gdy ciasto trochę urośnie, należy je odrobinę przegnieść i uformowac dwa podłużne bochenki (jak ktoś woli może być jeden bochenek) , przykryć ściereczką i odczekać 30 min żeby podwoiły swoją objętość.
Następnie posmarować wodą i posypać makiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 200 stopniach przez 40 minut.
...:::SMACZNEGO:::...